Om mig

Min drivkraft

Det jag brinner för som terapeut är att du ska hitta din egen unika väg till en hållbar hälsa inifrån och ut. Har du tappat tron på att du någonsin ska få må bra? Att du aldrig kommer att lyckas?

Jag hjälper dig att rita din egen må-bra karta, går bredvid dig för att guida dig till dina egna uppsatta mål när motivationen och tron på dig själv tryter.

Tillsammans når vi ända fram

Vem är då jag?

Jag är i grunden beteendevetare med inriktning arbetslivsinriktad rehabilitering. Sedan har jag vidareutbildat mig och kallar mig idag Klimakteriecoach och Livsstilsterapeut, jag jobbar på både ett djupare och bredare plan med hälsa och välmående, från hormoner, biokemi och ända in på cellnivå för att skapa förutsättning för både fysisk och psykisk hälsa.

Verktygen som jag använder är kosten/näring, medveten andning/ medicinsk yoga och KBT/ ACT. Det har hunnit bli över 20 år som jag jobbat med hälsa och rehabilitering och företaget har jag haft sedan 2011.

Min resa

Min egen erfarenhet av ohälsa går via en trasslig väg med både kraftig övervikt, jojobantning, ryggskador, hormonellt trassel och utmattning.

När jag hösten 2013 sitter hos läkaren och får veta att min utmattning bara sitter i mitt huvud att det inte har något med min hysterektomi att göra och jag känner hur hela min kropp protesterar, då tänds livsvilja och motivationen att hitta min egen väg till hälsa, energi och livsglädje.

Jag hittade tre viktiga nycklar till en hållbar hälsa inifrån och ut. Dessa nycklar var att jobba med alla faktorer som stressar kroppen, ge kroppen möjlighet och förutsättning att vara den fantastiska självläkande maskin som den kan vara genom en optimal kost för mig.

Sist men inte minst sluta fred med både min kropp och mig själv, bli min egen bästa vän och coach.

Varmt välkommen

Maria Kvärnsten